SMYKKEPLEJE

Smykkepleje er vigtigt for dine smykkers leve tid. Et smykke fra Michella Viola er en investering i smukt håndværk og et unikt design. PÅ vores værksted skaber vi eksklusive smykker, som vil kunne følge dig livet igennem – og som kan gå i arv fra generation til generation, hvis der passes rigtigt på smykkerne.

Vi håber, du vil gøre en ekstra indsats for at passe godt på dit smykke. God smykkepleje vil bidrage til at opretholde smykkets oprindelige glans i lang tid, og kan udsætte fremtidig reparation og restaurering.

……….

BRUG OG OPBEVARING

Vi anbefaler, at du aldrig sover med dine smykker på. Fysisk krævende opgaver kan slide unødigt på et smykke, og vi anbefaler derfor, at du altid tager smykkerne af inden havearbejde, rengøring, svømning, badning samt sportsaktiviteter.

Undgå slag og stød der kan ødelægge ædelsten og lave mærker i overflader. De bør ikke komme i direkte kontakt med hårde eller ru genstande, som kan forsage skade på metallet – herunder for eksempel andre smykker, golfkøller, gelænder, haveredskaber, eller værktøj. Hvis du bærer ringe på begge hænder, kan de få voldsomme ridser og slag når man klapper, hvis man ikke er opmærksom.

Opbevar dine smykker et sikkert sted, fx i den originale smykkeæske eller i en lufttæt pose. Opbevar kun et smykke i hver æske/pose, så de ikke ridses af andre smykker. Collier og kæder bør lukkes og lægges fladt, hænges eller vikles om et blødt element for at sikre, at de ikke filtrer samme. Opbevar dine smykker mørkt så de ikke udsættes for sollys.

Smykker med brillanter, ædelsten eller perler bør efterses en gang imellem, alt afhængig af hvor hyppigt smykkerne er i brug. Det kan være svært at se med det blotte øje, men smykkerne kan have været udsat for slag eller slitage, der kan udgøre en risiko for løse sten.

……….

GULD

Vi anbefaler, at du jævnligt renser guldsmykker uden ædelsten med smykkepleje middel uden slibemiddel. Smykket bliver på den måde nænsomt renset uden risiko for skade.

……….

OVERFLADER PÅ GULD OG SØLV

Ringe er mere udsatte end andre smykker. Hænderne er i nærkontakt med mange hårde genstande løbet af en dag, og derfor vil den del af ringen, som vender ind mod håndfladen, være mere udsat for slitage end resten af ringen. Får ringen dybe ridser er smykkepleje hjemme ikke nok, men det anbefales at sendes til en guldsmed der kan se nærmere på hvad der kan gøres for ringen.
Har du en ring med dybe ridser, så kontakt os og vi tager en snak om sit smykke.

MATTERING

Mattering er en meget fin overfladebehandling, som får guld og sølv til at fremstå silkemat. Ved dagligt brug vil matteret guld og sølv blive slidt, og overfladen vil blive mere glat og blank på udsatte steder.

Hos Michella Viola kan vi altid opfriske dit matteret smykke, så det får sin smukke silke matte overflade igen.

BANKET

Banket guld og sølv er en smedet overflade, hvor guldsmeden hamrer små fordybninger i et vilkårligt mønster. Ved daglig brug vil banket guld og sølv blive slidt, og overfladen vil blive mere glat og blank med tiden.

Hos Michella Viola kan vi altid opfriske dit banket smykke, så det får sin smukke banket overflade igen. Kontakt os.

  

OXYDERING AF SØLV

Oxydering er en overfladebehandling, som får sølvet til at fremstå med et gråsort look. Oxyderingen vil ved daglig brug med tiden på blanke overflader forsvinde – riller og fordybninger er bedre beskyttet.

Oxyderede sølvsmykker bør ikke udsættes for smykkepleje midler, da det vil ødelægge oxyderingen. En oxyderet overflade bør kun renses med lunkent vand.

Hos Michella Viola kan vi altid opfriske dit oxyderet smykke, så det får sin smukke sorte overflade igen.

……….

FORFYLDT 925 STERLING SØLV

Hos Michella Viola forgylder vi altid med 18 karat guld.

Hvis du har købt et smykke i forgyldt sølv, skal du være ekstra opmærksom på at passe på smykket. Da forgyldning bare er en overflade, slides den væk med tiden. Hvis du bruger dit smykke meget, slides det hurtigere. Fingerringe holder som regel kortere tid på farven. Vi anbefaler altid at tage dit forgyldte smykke af ved sport, regøring, bad, og andre aktiviteter hvor der er risiko for stor slitage på smykket.

Hos Michella Viola kan vi altid opfriske dit forgyldte smykke, så det får sin guldoverflade igen.

SØLV SMYKKEPLEJE

Sølv anløber og bliver mørk eller plettede med tiden, men med enkle forholdsregler og med den rette pleje kan dine smykker holde sig flotte længere.

FORHOLDSREGLER

Opbevar dine smykker i en lufttæt pose så du forsinker den naturlige oxidering af sølvet.

Opbevar kun 1 smykke i hver pose så smykket ikke ridses af andre smykker.

Opbevar dine smykker mørkt så de ikke udsættes for sollys.

Undgå at dine smykker kommer i kontakt med kemikalier, som rengøringsmidler, hårprodukter, sæbe, creme, parfume og meget andet.

Tag dine smykker af når du sover, bader, dyrker sport eller anden aktivitet hvor du sveder. Kroppen kan udskille syre gennem huden som gør at smykker anløber og bliver mørke. Hvor meget syre vi udskiller er forskellige fra menneske til menneske men nogle oplever at smykker anløber hurtigere end andre.

Sølv er et blødt metal der kan vrides ud af form – vær derfor forsigtig når du håndterer dine smykker. Det betyder også at f.eks. øskner der bruges til at montere lås i armbånd eller halskæde kan åbne sig ved belastning.

Smykker du bærer dagligt bliver slidt og beskidt præcis som dit tøj. Derfor er smykkepleje vigtigt, og smykker skal renses og vedligeholdes, gælder dog ikke oxideret smykker og forgyldte smykker, rensning af oxideret eller forgydte smykker kan gøre at overfladen forsvinder og bliver sølvfarvet. Så vi anbefaler at få dem renset proffesionelt.

RENGØRING AF SMYKKER

Smykker rengøres bedst med en mild sæbeopløsning fx. opvaskemiddel. Vandet skal være varmt, men ikke kogende. Brug en klud eller en blød tandbørste til at fjerne skidt og snavs, og skyl efter i lunkent vand. Hvis der sidder sæberester tilbage, tager det glansen, så det er vigtigt at være grundig. Tør smykket med en pudseklud og lad det tørre helt, før du lægger det på plads.

OBS ikke alle sten og perler tåler sæbe.

Du kan også rense sølv med salt, stanniol og kogende vand.

– Læg et stykke stanniol i en skål sammen med en spiseskefuld salt og dit sølvsmykke.

– Hæld kogende vand i skålen, og lad den stå til vandet er køligt.

– Smykket er nu fri for oxidering, men det er mat. Derfor skal det til slut pudses med en blød klud.

OBS ikke alle sten og perler tåler kogende vand.

Du kan også købe smykkerens i supermarkedet eller hos guldsmeden, og følge brugsanvisningen.

Vi vil dog klart anbefale at man får renset, og genopfrisket sine smykker professionelt hos en rigtig guldsmed ind imellem. Kontakt os her.