Farauisa historie

Farauisa smykker er et samarbejde på tværs af Danmark, mellem guldsmed Michella Viola og designer Thea Lovis. Vi har begge afsæt i håndværket, men med hver vores tilgang til faget. Sammen skaber vi håndlavede smykker i bæredygtige ædelmetaller. Vi brænder for håndværket, kunsten, historien og alt det der fascinerer os i livet. Smykkerne er indbegrebet af alt dette.

Som små kunstværker, stræber vi efter at give hvert enkelt smykke evigt liv. Vores design balancerer i et legende intuitivt æstetisk univers, og hylder rummet mellem det ubevidste og det beviste med ædelmetallet som omdrejningspunkt. Vi skaber fordi vi ikke kan lade være med det. Det er det mest naturlige i verden for os.

Farauisa betyder den farevise eller rejsevise, og er oprindeligt en del af en rune inskription på et oldtids brakteat(amulet) fra omkring år 500 fundet på Østsjælland i 1852. Inskription fra brakteat (oprindeligt runer): hariuha haitika : farauisa : gibu auja : (ttt) Oversat betyder det: Hari{uha} hedder jeg, den farevise, jeg giver lykke.

Alle Farauisa smykker kan laves i 14 eller 18 karat guld. Og kan isættes andre sten. Hvis du ønsker et special lavet Farauisa smykke, så tøv ikke med at kontakte os.

Vores Kollektioner indeholder

Zaha kollektionen er en del af vores Sisterseries. Hvor vi med smykker hylder kvindelige kunstnere som på hver deres måde har udfordret det konventionelle. Med ”ZAHA” mindes vi fantastiske Dame Zaha Hadid – ”the Queen of Curve”. Hun frigjorde den arkitektoniske geometri, og gav den en helt ny udtryksfuld identitet.

Med Georgia mindes vi billede kunstner Georgia O´Keeffe, 1887-1986. Som evigt tilbage vendende kunstner, var hun som kvinde, i det der i lang tid var en mandsdomineret verden, en nøgle person på den amerikanske kunst sene i det 20. århundrede. Hun udviklede sit særegne billedsprog, som indeholder elementer af præcisionisme, symbolisme og abstraktion.

Høyfjell og fjell kollektioner er inspireret af de åbne vider, og de fascinerende dragende norske Fjelde.

Bracteate kollektionen er inspireret af den brakteat hvorpå navnet Farauisa stammer fra.
Brakteaten er en form for lykke-amulet man brugte i jernalderen, kaldet Brakteat.
Vi har med Bracteate givet amuletten ny form og nyt liv, drysset med ædelsten og perler – og lagt en masse kærlighed i den, så den kan blive din lykkeamulet.

Med Annemarie øreringene, leder vi tankerne hen på Anne Marie Carl-Nielsens, musikkens genius“ På den vingede hest, poesiens evige symbol.” Monumentet over sin mand, komponist Carl Nielsen. Da det er hesten Pegasus fra græsk mytologi, skulle hesten have haft vinger. Men hun måtte give afkald på vingerne, da monumentet skulle støbes i bronze. Den kunne ganske enkelt ikke bære dem. Anne Marie Carl-Nielsen var sin generations største billedhugger. Det var hun på trods af at hun blev kunstner i en tid, hvor kvinder blev nægtet adgang til kunstakademiet, og hvor det var svære at få lov til at få udstillet sin kunst som kvinde.